Elazığ vişne mermeri, dünyada bilinen ismi ile Rosso Levanto Mermer, dünyada sadece Elazığ’da çıkarılmaktadır. Tamamen Türkiye’ye özel olan Elazığ Vişne Mermeri; koyu mor, kiraz kırmızısı gibi renkler üzerine beyaz damarlardan oluşan çok özel bir mermer çeşididir. 

yok

Özel yollar ile çıkarılan ve Elazığ yöresinin en önemli kaynağı olarak tüm dünyada tarafından anılan Vişne Mermer, özellikle iç ve dış mekan dekorasyonlarında sıklıkla karşımıza çıkıyor. İç dekorasyonlarda mermer sehpa ve mermer masa olarak karşımıza çıkan Elazığ Vişne Mermer, dış mekan dekorasyonlarında ise mermer tezgah, mermer duvar kaplamaları olarak karşımıza çıkıyor. 

Elazığ Mermer Tarihi

Yıllar önce İtalyan mermer olarak karşımıza çıkan ve tüm dünyada bu şekilde anılan Vişne Mermer, daha sonra Elazığ Bölgesi’nin mermer rezerv tespitinden sonra Elazığ Vişne Mermer olarak anılmaya başlamıştır. Diğer bir ismi ile Elazığ Taşı, mermer sektöründe en çok kullanılan mermer olma yolunda, son dönemlerde, büyük bir atılım yapmıştır. 

yok

Macitler Mobilya Elazığ Vişne Mermeri

Modern mobilya ve dekorasyon alanında projeler gerçekleştiren Macitler Mobilya; mermer ve metal gibi detayları oldukça fazla kullanan bir mobilya firmasıdır. mobilya dekorasyonlarında kullanacağı ürünleri özel olarak seçen Macitler Mobilya, özellikle Elazığ Mermeri ile oluşturmuş olduğu mobilya ve koleksiyonlarında, seçmiş olduğu Vişne Mermer çeşidi, Macitler Mobilya için özel olarak çıkarılan mermer çeşididir. 

Elazığ Vişne Mermeri ile özel olarak hazırlanan Macitler Mobilya koleksiyonları ve mobilya modelleri için web sitesini inceleyebilir veya Türkiye’nin dört bir yanında hizmet veren Macitler Mobilya şubeleri ile iletişime geçerek mobilyaları daha yakından inceleme fırsatı yakalayabilirsiniz.