Eskiden sadece iş yeri ve bürolarda kullanılan deri mobilyalar artık ev dekorasyonlarında da sıklıkla kullanılmaya başlandı. Ağır ve prestij göstergesi olan deri mobilyalar ve deri döşemeli ev dekorasyon ürünleri, ciddi ve şık bir atmosfer yaratmak için kullanılabiliyor. Özellikle modern dekorasyon tarzı ve eklektik dekorasyon tarzında sıklıkla karşımıza çıkan deri döşemeli mobilya modelleri, farklı ve bir o kadar da şık bir alan yaratmak adına hayatımıza girdi diyebiliriz.

Deri bir tutkudur…

Deri mobilya modelleri bir tutkuya dönüşmeye elverişlidir. Bir kere deri mobilya tarzın alıştığınız zaman o modeli bırakmanız mümkün olmuyor. Asla modası geçmeyen deri mobilya modellerinin bakımı da kumaş mobilya modelleri gibi değil. Daha çok özen gerekiyor. Günlük olarak sadece hafif ıslak bir bez ile silebilceğiniz deri mobilyalarınıza aynı zamanda da 6 ayda bir bakım yapmanız gerekiyor.

Peki nasıl?

Özellikle deri koltuk modellerinde ve deri sandalyeler çok hızlı bir şekilde yıpranabiliyor. Yıpranmasını önlemek ise kolay, bakım ve koruma ile. Deri mobilya bakımı nasıl yapılmalıdır? Bu sorunun cevabını şöyle başlayabiliriz, kesinlikle mobilya cilası, parafin, silikon ve çamaşır suyu içeren temizleyiciler kullanmamak gerekiyor.

Bu kimyasallar içeren temizlik malzemeleri deri mobilyalara ciddi hasarlar verebiliyor.

Koruma yöntemleri nelerdir?

Deri mobilyaları korumak aslına bakıldığı zaman çok da zor değil. Sıcak ve soğuktan etkilenebilecek olan deri mobilya modellerinizi, kalorifer yanına koymamanız gerekiyor. Çünkü sıcağa maruz kalan deri mobilyalar, deri içindeki nemi dışarı çıkarak mobilyanın çatlamasına neden olabilmektedir.

Deri mobilyalarınızı çok sık ıslak bez ile silmemeli ve uzun süre ıslak bırakmamalısınız. Aşırı nemlenen deriler bakteri üreterek küflenebilir. Aynı zamanda da deri mobilyalarını güneşe çok maruz bırakmamanız gerekmektedir.